Voordat het najaar voor de deur staat, is het belangrijk om op tijd uw tuin voor te bereiden op de weersveranderingen. U wilt natuurlijk niet dat uw beplanting dood gaat door bijvoorbeeld een hagelbui. In deze blog vertellen we u wat u precies moet voorbereiden én hoe u uw tuin het beste onderhoud in het najaar. Tuinman Marcus staat voor zowel particulieren als bedrijven klaar om het tuinonderhoud uit handen te nemen in Leiden en omgeving.

De tuin voorbereiden op het najaar

We krijgen vaak de vraag hoe u uw tuin het beste kunt voorbereiden op het najaar. Logisch, want sommige beplanting doet het juist goed door een najaarssnoei, terwijl een eventueel zwembad juist afgedekt moet worden. Wij zetten de belangrijkste zaken voor u op een rij.

  • Zorg ervoor dat de bladeren van uw gazon worden verwijderd, anders is de kans groot dat er een moslaag vormt.
  • Heeft u veel hagen of struiken in uw tuin? Dan is het belangrijk om deze aan het einde van de warme zomerperiode te snoeien.
  • Verwijder het onkruid, zodat uw tuin schoon de winter in gaat en met een frisse start kan beginnen aan het nieuwe voorjaar.
  • Wilt u nieuwe beplanting voor het volgende warme seizoen? Dan is het najaar hét moment om bloembollen te planten. Ook is het najaar hét moment om de zomerplanten te verwijderen uit de plantenbakken en te vervangen voor winterbeplanting.

Wilt u meer weten over het voorbereiden van uw tuin? Neem gerust contact met ons op, wij informeren en helpen u graag!

Hoe onderhoud ik mijn tuin in het najaar?

Gedurende het najaar is het belangrijk om onderhoud te plegen aan uw beplanting. Dit onderhoud is afhankelijk van de soort beplanting, laat daarom altijd een ervaren hovenier mee denken over het juiste onderhoud. Daarnaast is het belangrijk om uw tuin voor te bereiden op de winter. In een eerdere blog legden we uit wat hier precies bij komt kijken.

Laat Tuinman Marcus uw tuinonderhoud uitvoeren in het najaar

Wilt u het onderhoud liever uit handen geven? Tuinman Marcus staat voor u klaar in Leiden en omgeving! Neem vrijblijvend contact met ons op, wij staan voor u klaar en zorgen ervoor dat uw tuin netjes en verzorgd het najaar doorkomt!

Neem contact op