Veel mensen hebben tegenwoordig de voorkeur voor meer groen in hun tuin. Een grasgazon is in dat geval zeer geschikt. Het brengt letterlijk en figuurlijk weer leven in uw tuin. Hieronder leggen we uit waarom een gazon een goede keuze is en wat u kunt verwachten rondom het aanleggen en het onderhoud.

Waarom meer groen in je tuin? 

Een groene tuin heeft veel voordelen voor uzelf en voor het milieu. Met het Nederlandse klimaat zorgt een grasgazon voor minder wateroverlast in natte periodes. Voor kleine dieren, insecten en vogels is meer groen ook van groot belang. Hier vinden zij voedsel of een schuilplaats. Als laatste zorgt gras in uw tuin dat de bodemstructuur verbetertd en dat de grond vruchtbaar blijft. Genoeg redenen dus om meer groen toe te voegen in uw tuin.  

Gazon aanleggen 

Er zijn twee manieren om een gazon aan te leggen in uw tuin. We lichten ze graag toe! 

Graszoden 

U kunt graszoden (ook wel grasmatten) laten leggen. Deze graszoden worden in rijen naast elkaar gelegd, die vervolgens vastgroeien in de grond van uw tuin. Door graszoden aan te leggen heeft u binnen één dag een volgroeid gazon in uw achtertuin.  

Graszaden  

De andere manier om een gazon te leggen in uw achtertuin is door middel van graszaden. Eerst worden oude plantjes en wortels uit uw grond gehaald om vervolgens de grond zo vlak mogelijk te maken. Hierna zal de grond worden losgemaakt met een hark om ervoor te zorgen dat de zaden zo goed mogelijk worden opgenomen door de grond. Tot slot worden de zaden verspreid over de grond.  

Of u nu kiest voor graszoden of graszaden, Tuinman Marcus staat voor u klaar voor de juiste aanleg  

Het onderhoud van een gazon 

Groen in uw achtertuin is iets waar u het hele jaar van kunt genieten met een gazon. Gras is helaas wel gevoelig voor weeromstandigheden en zal in de winter gemakkelijk bevriezen, en in de zomer makkelijk verkleuren. U kunt zich hierop voorbereiden om zo de impact van het weer zo klein mogelijk te houden. Met een gazon is alleen maaien vaak niet voldoende. Tuinman Marcus helpt u graag met het volgende onderhoud:  

Maaien 

Naast het reguliere onderhoud van uw tuin, maait Tuinman Marcus uw gras tot de perfecte hoogte om zo klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Door uw gras regelmatig te maaien zorgt u ervoor dat het gazon steviger, gelijkmatiger en dikker wordt.  

Bemesten 

Als uw gras al een tijdje ligt en het de meeste voedingstoffen al uit de bodem heeft gehaald, is het tijd om uw gras (of een deel daarvan) te bemesten. Door het gras te bemesten komen er meer voedingsstoffen in de grond en geeft u de weerstand van uw gras een boost. Hierdoor komen er minder snel kale plekken, ziekten of onkruid in het gras.   

Sproeien 

Zeker in de zomer of een lange droge periode is het nodig om uw gazon voldoende te sproeien. Zo voorkomt u dat het gras verkleurt, uitdroogt of doodgaat. Tijdens de onderhoudsbeurt zorgen wij voor de juiste hoeveelheid water om uw gazon bloeiend te houden.   

Bestrijden van onkruid 

Het kan zo zijn dat na verloop van tijd er onkruid begint te groeien in uw gazon. Tuinman Marcus verwijderd het onkruid vakkundig en zorgt ervoor dat het niet (eenvoudig) terug kan groeien in het gazon.  

Tuinonderhoud Leiden 

Naast het aanleggen en onderhouden van het gazon staat Tuinman Marcus klaar voor het volledige tuinonderhoud. Ons team van experts zorgt ervoor dat uw tuin er het hele jaar door prachtig uitziet. Wilt u ook genieten van een mooi, goed onderhouden gazon zonder de extra zorgen? Neem dan vandaag nog contact op met Tuinman Marcus.  

Neem contact op