Voordat de winter echt begint en het gaat vorsten zijn er een aantal dingen die u kunt doen om uw tuin winterklaar te maken. Zo zorgt u ervoor dat uw tuin er in de winter netjes uitziet en in het voorjaar volop kan bloeien!

Gazon

De herfst is dé tijd om een nieuw gazon aan te leggen of het gazon te renoveren. De weersomstandigheden zijn perfect omdat u minder hoeft te sproeien door het vochtige weer en er minder op het gras wordt gelopen. Hierdoor kan het gras rustig groeien en hoeft u het gazon niet meer te bemesten.

Bloemenborder

Wilt u in de lente een mooie, bloeiende bloemenborder? Plant nu een nieuwe border of wijzig de bestaande! U hoeft de planten maar weinig water te geven vanwege het vochtige weer in de herfst. Voorjaarsbloeiende bloembollen, zoals tulpen, narcissen en hyacinten worden geplant in het najaar vóór de eerste nachtvorst. Ook vroegbloeiers, zoals sneeuwklokjes en irissen plant je in het najaar. Deze bloeien al vanaf januari. De tulpen en narcissen zijn ongeveer vanaf maart te zien.

Bemest de border

De meeste planten zullen niet bloeien in het najaar omdat ze in rust verkeren. Wel hebben ze voedingsstoffen nodig om de winter door te komen. Zo kunnen ze zichtzelf beschermen tegen de kou. Daarom is het slim om in de herfst uw tuin voor de laatste keer te bemesten.

De tuin winterklaar maken 1

Haal de bladeren weg

Heeft u veel last van afgevallen bladeren op het gazon? Dan kunt u deze het best weghalen! Natte bladeren kunnen leiden tot bruine plekken op het gazon. Dit komt doordat het blad gaat rotten als u het te lang laat liggen en dat is natuurlijk niet wat u wilt. Ook moet u de bladeren verwijderen van de planten die het hele jaar groen blijven. Anders kunnen de bladeren een bruine laag krijgen door verstikking.

Tuinverlichting

Tuinverlichting kan veel sfeer geven in uw tuin. Ook al zit u misschien niet meer buiten, nu het eerder donker wordt kunt u juist wat verlichting gebruiken. Het is een verlengstuk van uw woning. Zo kunt u vanuit binnen genieten van uw prachtige verlichting buiten en geeft het een knusse sfeer.

Tuinonderhoud door Tuinman Marcus

In de herfst is het misschien geen weer om te denken aan tuinonderhoud, maar het is wel belangrijk. Er is namelijk genoeg te doen om uw tuin winterklaar te maken. Wij nemen deze klus graag voor u uit handen. Tuinman Marcus biedt een onderhoudspakket aan dat aansluit op uw wensen. Zo ligt u tuin er weer netjes bij en is het klaar om te bloeien in het voorjaar!

Neem contact op