Voordat de winter begint, is het belangrijk dat uw tuin goed onderhouden is en klaar is voor de koude periode. Deze voorbereiding begint met een goede najaarssnoei. Tuinman Marcus verzorgt de najaarssnoei voor zowel particulieren als voor bedrijventerreinen in Leiden omgeving.

Welke beplanting dient in het najaar gesnoeid te worden?

Bij een najaarssnoei is het belangrijk om niet álle beplanting te snoeien, maar enkel de planten waarbij dit echt nodig is. Doet u dit niet, dan brengt u onnodig schade aan in uw tuin. Wij komen graag bij u langs om u te adviseren over welke beplanting een snoeibeurt nodig heeft in het najaar.

De perfecte tijd voor een najaarssnoei

Een najaarssnoei wordt in de meeste gevallen in september/oktober uitgevoerd, afhankelijk van de kou. Wanneer het langer warm is, kan het ook later in het jaar nog plaatsvinden. Bij een najaarssnoei worden hagen, bomen en struiken strak gesnoeid. Door dit nét voor de koude winterperiode uit te voeren, geeft u de natuur nog voldoende tijd om te herstellen.

Is uw tuin klaar voor de koude dagen?

Is uw tuin al klaar voor de koude winterdagen? Naast de najaarssnoei zijn er nog een aantal andere belangrijke werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Heeft u bijvoorbeeld een grote tuin? Dan is het belangrijk om tijdig het gazon te bemesten of het beregeningssysteem af te sluiten. Wat zeker niet mag ontbreken bij de najaarswerkzaamheden is het ruimen van bladeren. Bladeren worden in de winterperiode erg glad, waardoor het gevaarlijk is om de bladeren te laten liggen. Tuinman Marcus helpt u graag bij het ruimen van de bladeren.

De tuin onderhouden in de winter

Bent u benieuwd hoe u uw tuin het beste kunt onderhouden na de najaarssnoei? In deze blog geven wij u 6 tips om uw tuin in de winter goed te onderhouden, zodat de beplanting in het voorjaar weer mooi kan gaan groeien.

Tuinman Marcus voorziet uw tuin of bedrijventerrein van een complete najaarssnoei

Een najaarssnoei is niet het meest eenvoudige werk, er komt veel kennis bij kijken over welke beplanting gesnoeid moet worden én wanneer. Tuinman Marcus staat voor u klaar in Leiden en omgeving. U ontvangt een advies op maat voor uw eigen tuin. Geef de najaarssnoei met een vertrouwd gevoel uit handen aan Tuinman Marcus. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op