Houd uw tuin in goede staat met de juiste tuinverzorging! Tuinman Marcus staat in Leiden en omstreken klaar om uw complete tuin te verzorgen. Of het nu gaat om periodiek tuinonderhoud of eenmalig onderhoud, bij Tuinman Marcus bent u aan het juiste adres! Ontdek in deze blog waar wij u mee van dienst kunnen zijn.

Verzorging seizoenen

Tuinverzorging is het hele jaar door nodig. Welke verzorging nodig is, is afhankelijk van het seizoen en de soort beplanting in uw tuin. Zo is het in het voorjaar bijvoorbeeld slim om het gazon te verticuteren en opnieuw te bemesten en eventuele hagen te snoeien. In de zomer is het voornamelijk belangrijk om de planting te voorzien van voldoende water en de juiste voedingstoffen. Zorg er ook voor dat planten die niet goed tegen de zon kunnen, in de schaduw staan. Het najaar staat vaak in het teken van het planten van bloembollen en het verwijderen van bladeren en dode beplanting. Zo gaat uw tuin goed voorbereid de winter in, waarin het belangrijk is om de beplanting te beschermen tegen vorst. Plaats kwetsbare planten eventueel in een schuur of binnen.

Tuinman Marcus adviseert u graag over de beplanting in uw tuin, en neemt de verzorging van A tot Z voor u uit handen.

Plantverzorging

Ondanks de verschillende verzorging van diverse beplanting, kunt u wel een leidraad aanhouden tijdens het verzorgen van uw planten.

 • Water
  Zorg ervoor dat uw beplanting voldoende water krijgt. In de zomer dient u de planten een handje te helpen met het extra besproeien van uw tuin. In het voorjaar en najaar is het belangrijk dat de beplanting op een plek staat waar eventueel teveel water eenvoudig weg kan lopen, zodat de plan niet verdrinkt.
 • Bemesting
  De juiste bemesting en potgrond doen wonderen voor planten. Bemesting en potgrond bevatten voedingsstoffen en mineralen die uw plant nodig heeft om goed te groeien en te stralen. Welke bemesting of potgrond belangrijk is voor uw tuin, is afhankelijk van de soort plant. In de meeste gevallen biedt compost een goede uitkomst, maar laat u altijd adviseren door een specialist.

Compleet tuinonderhoud

Tuinverzorging heeft alleen nut als u de complete tuin aanpakt. Tuinman Marcus neemt het complete tuinonderhoud voor u uit handen. Zo heeft u hier zelf geen omkijken naar en hoeft u enkel te genieten. Als tuinverzorger kunt u onder andere de volgende werkzaamheden verzorgen:

 • Gazononderhoud
 • Snoeiwerk
 • Boomstronken verwijderen
 • Tuin onkruidvrij maken
 • Bestrating reinigen

Tuinverzorger Tuinman Marcus in Leiden

Tuinverzorger Tuinman Marcus staat voor u klaar in Leiden en omgeving. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Of heeft u vragen over uw tuinverzorging? Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 06 83258426 of vul het contactformulier op onze website in.

Neem contact op