De zomer is hét seizoen om van uw tuin te genieten. Een mooie en goed verzorgde tuin is dan wel zo fijn! Om optimaal van uw tuin te kunnen genieten is goed tuinonderhoud belangrijk. We geven u graag wat tips om uw tuin te onderhouden in de zomerperiode.

Gazononderhoud

Er is geen specifiek moment waarop het gras gezaaid moet worden. Zolang de temperatuur van de bodem maar boven de 10 graden is. Vaak is het voor- of najaar het best maar ook in de zomer kan een nieuw gazon aangelegd worden. Geef tijdens de zomermaanden voldoende water en maai het gras regelmatig. Houdt voor het gras een hoogte aan van zo’n 4 centimeter om felle verbranding door de zon te voorkomen.

Plantenborders

In de zomer groeien de borders steeds voller met planten. Knip de planten die te veel overheersen voorzichtig terug. Heeft u hoge planten in de borders? Let dan op dat deze niet gaan knakken door het gewicht van de bloemen en water. U kunt de planten ondersteunen door bamboestokken te plaatsen.

Snoeien

Het snoeien moet ook in de zomermaanden goed bijgehouden worden. Bomen zoals de esdoorn, berk, haagbeuk, walnoot en kastanje, kunt u het best vanaf eind juli tot in september snoeien. Buxus, taxus- en beukenhagen snoeit u in de zomermaanden om ze in de gewenste vorm te houden. Kleine heesters  kunt u in de zomer, na de bloei, bijknippen.

moestuin

Sproeien

In de zomer kan het erg warm worden. U wilt niet dat de planten daaronder gaan lijden. Er moet veel gesproeid worden in de zomer. Vooral potplanten kunnen wel wat extra water gebruiken. Het best kunt u dat in de vroege ochtend of in de avond doen. Anders kunnen de bladeren verbranden en verdampt het water sneller.

Tuinonderhoud door Tuinman Marcus

Elk seizoen vraagt om het nodige tuinonderhoud. Heeft u geen groene vingers of te weinig tijd om uw tuin te onderhouden? Wij nemen de klus graag uit handen. Als hovenier biedt Tuinman Marcus een onderhoudspakket aan dat aansluit op uw wensen en de behoeftes van uw tuin. We zorgen ervoor dat uw tuin netjes wordt bijgehouden in de zomer en klaar is voor het najaar!

Neem contact op