Wilt u een mooie, groene tuin maar heeft u geen tijd om deze continu te onderhouden? Of heeft u geen groene vingers? Geen probleem! Tuinman Marcus legt voor u een prachtige onderhoudsvrije tuin aan die aan al uw wensen voldoet. Zo kunt u van uw tuin genieten zonder hier veel tijd aan te besteden.

Wat voor planten worden er gebruikt?

Een tuin kan nooit 100% onderhoudsvrij zijn, u moet namelijk altijd iets van onderhoud uitvoeren zoals het verwijderen van onkruid tussen de tegels. Om het onderhoud te beperken, kijken we naar relatief onderhoudsvrije planten soorten.. Denk hierbij aan onderhoudsarme planten zoals geraniums, lavendel of margrieten. Zo krijgt u al meteen een stuk meer kleur in uw tuin. Een alternatief is het laten plaatsen van siergras. Dit ziet er stijlvol uit en het vergt zeer weinig onderhoud. Ook kunt u voor langzaam groeiende hagen kiezen, zoals de Taxus haag. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos en wij helpen u hier graag bij!

Bestrating in uw tuin

Het aanleggen van bestrating lijkt de gemakkelijkste oplossing voor een onderhoudsvrije tuin. Echter vergt bestrating in veel gevallen juist veel onderhoud. Er groeit vaak onkruid tussen tegels en er liggen vaak veel losse bladeren op bestrating. Daarom moet u goed nadenken over hoe u uw bestrating gaat aanpakken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat u wanneer u voor een grindpad kiest, er eerst een grindmat aangelegd wordt zodat er geen sporen in het pad komen en deze praktisch onderhoudsvrij is. Kiest u voor tegels? Kies dan voor grote tegels die worden gevoegd met voegmiddel. Wanneer tegels worden gevoegd met zand kan het onkruid namelijk tussen uw tegels gaan groeien. Heeft u advies nodig over het inrichten van uw onderhoudsvrije tuin? Neem dan contact met ons op.

Siergrassen in uw tuin

Een goede manier om leven in uw tuin te brengen zonder hier veel onderhoud aan te hebben is door siergras aan te leggen. Gedurende het hele jaar heeft siergras een decoratieve werking en u hoeft het maar één keer per jaar te snoeien. Dat valt mee toch? U kunt de siergrassen het hele jaar door planten, maar het voorjaar is hiervoor de beste periode vanwege de warmere en lossere grond in die tijd. Daarna hoeft u er alleen nog maar voor te zorgen dat de siergrassen voldoende water krijgen.

Tuinman Marcus in Leiden legt uw onderhoudsvrije tuin aan

De onderhoudsvrije tuinen van Tuinman Marcus zijn een ideale optie voor iedereen die geen tijd heeft om de tuin te onderhouden óf voor mensen zonder groene vingers. Wij nemen de mogelijkheden graag met u door! Neem vrijblijvend contact met ons op en u krijgt een advies op maat gemaakt voor uw tuin, waarna Tuinman Marcus uw droomtuin aanlegt.

Neem contact op