Geniet meer van uw groene omgeving, en werk minder! Wilt u een prachtige tuin, maar heeft u weinig tijd om deze te onderhouden? Of misschien beschikt u niet over groene vingers? Dat is helemaal geen probleem. Tuinman Marcus uit Alphen aan den Rijn biedt een oplossing. Wij ontwerpen en creëren prachtige, onderhoudsarme tuinen die volledig voldoen aan uw specifieke wensen. Zo kunt u zonder moeite volop genieten van uw eigen stukje natuur.

Wat voor soort planten worden gebruikt in een onderhoudsarme tuin?

Geen enkele tuin is volledig vrij van onderhoud; zelfs de meest onderhoudsvriendelijke tuin vereist af en toe wat zorg, zoals het verwijderen van onkruid tussen de tegels. Daarom richten we ons op het gebruik van planten die minimaal onderhoud vereisen. Dit kunnen bijvoorbeeld geraniums, lavendel of margrieten zijn, die ook nog eens een levendige kleur aan uw tuin geven. Siergras is ook een goede keuze: het is stijlvol en vereist zeer weinig zorg. Langzaam groeiende hagen zoals de Taxus haag, zijn een andere uitstekende optie. De mogelijkheden zijn in feite eindeloos, en we staan klaar om u hierbij te helpen.

Slimme plantkeuze voor kleine onderhoudsarme tuinen

Langzaam groeiende soorten, zoals de Taxus haag, kunnen jarenlang mooi blijven zonder veel snoeiwerk. Siergrassen, die weinig onderhoud vergen en een dynamisch element toevoegen aan de tuin, kunnen ook in potten worden geplaatst om ruimte te besparen. Denk ook aan meerjarige, onderhoudsarme planten zoals lavendel, geraniums of margrieten. Ze komen elk jaar terug en brengen prachtige kleuren in uw tuin zonder veel extra werk.

Optimaliseren van kleine, onderhoudsarme tuinen in Alphen aan den Rijn

Een kleine tuin hoeft geen beperking te zijn, het kan juist een kans zijn om creatief te denken en slimme, onderhoudsarme ontwerpen te gebruiken. Bij Tuinman Marcus in Alphen aan den Rijn zijn we experts in het transformeren van kleine ruimtes in weelderige, maar onderhoudsarme tuinen.

Gebruik de verticale ruimte

In kleine tuinen is het essentieel om niet alleen in de breedte, maar ook in de hoogte te denken. Klimplanten, zoals clematis of klimrozen, kunnen een muur of schutting bedekken en zorgen voor extra groen zonder grondoppervlak in te nemen. Verticale tuinoplossingen met onderhoudsarme planten zijn ook een geweldige optie en kunnen een unieke en moderne uitstraling aan uw tuin geven.

Maak gebruik van multifunctionele tuinmeubelen

Bij ruimtegebrek kan multifunctioneel tuinmeubilair een uitkomst bieden. Denk aan bankjes met ingebouwde opbergruimte of opklapbare tafels en stoelen die alleen ruimte innemen wanneer ze nodig zijn. Dit maakt uw kleine tuin praktisch en gemakkelijk te onderhouden.

Het kiezen van de juiste bestrating

Hoewel bestrating een eenvoudige oplossing lijkt voor een onderhoudsvriendelijke tuin, kan het in werkelijkheid ook aanzienlijk onderhoud vergen. Onkruid kan bijvoorbeeld tussen de tegels groeien, en losse bladeren kunnen ophopen. Daarom is het essentieel om de juiste aanpak voor uw bestrating te kiezen. Als u voor een grind pad kiest, zorg er dan voor dat er eerst een grindmat wordt aangelegd. Op deze manier voorkomt u dat er sporen in het pad komen, waardoor het nagenoeg onderhoudsvrij is. Als u de voorkeur geeft aan tegels, kies dan voor grote tegels die worden gevoegd met voegmiddel, om onkruidgroei te voorkomen.

De toevoeging van siergrassen aan uw tuin

Siergrassen zijn een effectieve manier om leven en beweging in uw tuin te brengen zonder dat dit veel onderhoud vergt. Ze hebben het hele jaar door een decoratieve functie, en u hoeft ze maar één keer per jaar te snoeien. Het planten van siergrassen kan het hele jaar door, maar het voorjaar is de ideale tijd, vanwege de warmere en lossere grond. U hoeft daarna alleen nog maar te zorgen dat de siergrassen voldoende water krijgen.

Kies voor Tuinman Marcus in Alphen aan den Rijn

De onderhoudsvriendelijke tuinen van Tuinman Marcus zijn perfect voor iedereen die houdt van een mooie tuin, maar weinig tijd heeft om deze te onderhouden, of gewoon niet gezegend is met groene vingers. We bespreken graag de mogelijkheden met u. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat voor uw tuin.

Neem contact op