Heeft u mooie hagen in uw tuin? Zorg dan dat u deze op tijd laat snoeien! Het snoeien van uw haag zorgt ervoor dat deze op een mooie manier blijft groeien. Hier komt echter wel veel bij kijken. Tuinman Marcus komt graag bij u langs in Leiden en omgeving om uw hagen mooi te snoeien!

Waarom uw hagen snoeien?

Door regelmatig uw hagen te snoeien zorgt u ervoor dat de haag op de juiste manier groeit, langer groen blijft en dus ook langer een mooie uitstraling heeft. Tijdens het snoeien wordt oud hout verwijderd wat zorgt voor een langere levensduur.

Wanneer uw haag snoeien?

Elke haag groeit anders en heeft in een ander jaargetij onderhoud nodig. Heeft u bijvoorbeeld een Taxushaag? Dan dient u élke maand uw haag te snoeien. Heeft u een Buxushaag? Dan dient u 4 keer per jaar uw haag te snoeien. De snoeibeurten kunt u het beste inplannen net voor én net na de zomer. Wanneer u ervoor kiest om uw haag te laten onderhouden door Tuinman Marcus wordt u geadviseerd op basis van welke hagen u heeft.

Waarom zou ik het snoeien van een haag uitbesteden?

U kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf uw hagen te snoeien. Wel zijn er een enige aandachtspunten voor het snoeien waar u rekening mee moet houden, naast de periode waarin de haag gesnoeid dient te worden. Zo heeft u voor een Laurierhaag bijvoorbeeld een manuele snoeischaar nodig en voor een beukenhaag een heggenschaar (op accu). Door deze vele verschillen adviseren wij om het snoeien van uw haag uit handen te geven aan een specialist.

Hagen snoeien in Leiden

Hagen laten snoeien door Tuinman Marcus in Leiden

Is uw haag toe aan een snoeibeurt? Tuinman Marcus komt graag bij u langs in Leiden en omgeving! Samen kijken we naar de beste onderhoudsmogelijkheden voor uw hagen, zodat u het hele jaar door kunt genieten! Neem vrijblijvend contact met ons!

Neem contact op