Bij het aanleggen van een nieuwe tuin is het verstandig om vooraf een goed plan te maken voor de beplanting. Een tuin zonder planten of bloemen is kaal. Tuinman Marcus maakt uw tuin levendig door middel van een beplantingsplan. Planten en bloemen zorgen voor kleur, leven en geur in uw tuin. Het maakt uw tuin aantrekkelijker en gezonder. We kunnen een apart beplantingsplan voor u opstellen of het plan als onderdeel opnemen in een tuinontwerp.

Wat is een beplantingsplan?

In het beplantingsplan stippelt Tuinman Marcus uit hoe uw tuin met planten tot leven wordt gewekt. Het beplantingsplan bestaat uit een schets met informatie over de opmaak van de beplanting. Het geeft weer hoeveel en welke soort planten worden aangelegd, en op welke plek deze komen. De volgende onderdelen komen in een beplantingsplan naar voren:

  • Plantenkeuze
  • Ontwerp
  • Grondsoort en standplaats
  • Kleur en vorm
  • Bloeitijd

Beplantingsplan op maat

De eerste stap is het maken van een plattegrond van uw tuin. Als voorbereiding doen we onderzoek en analyseren we de grond. Het is daarnaast belangrijk om te weten wat de hoeveelheid zon en schaduw op verschillende plekken is. Natuurlijk wilt u het hele jaar kleur in de tuin. Daarom letten we goed op de verschillende bloeitijden.

Elke plant heeft een ander karakter waar we rekening mee moeten houden. Sommige planten zullen niet geschikt zijn voor uw tuin of de plek die u in gedachten heeft. Samen kijken we naar de planten die wel geschikt zijn. We stemmen de kleuren, hoogtes en vormen op elkaar af.

We kijken ook een stapje verder. Daarom gaan we in overleg en bespreken we uw wensen. Vind u tuinieren leuk of wilt u liever een onderhoudsvriendelijke tuin? Dol op vlinders en insecten in de tuin? Dit nemen we allemaal mee bij het maken van een beplantingsplan.

Beplantingsplan Tuinman Marcus

Met een beplantingsplan maakt u uw tuin helemaal af. Tuinman Marcus zorgt voor een plan op maat en geeft advies bij de keuze van beplanting, bomen en struiken. Liever de hele tuin opnieuw aanleggen en inrichten? Hulp nodig met het onderhoud van uw tuin? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Neem contact op