Uw tuin dient het hele jaar door goed onderhouden te worden, ook in het voorjaar. In deze blog vertellen we u wat u het beste kunt doen om uw tuin zo goed mogelijk voor te bereiden op het voorjaar. Tuinman Marcus staat klaar voor zowel particulieren als bedrijven om het tuinonderhoud uit handen te nemen in Leiden en omgeving.

De tuin voorbereiden op het voorjaar

Vaak wordt ons gevraagd hoe u uw tuin het beste kunt klaarmaken voor het voorjaar. Ieder seizoen vraagt natuurlijk om andere zorg voor uw tuin. Wij zetten de belangrijkste tips voor een goede voorbereiding op het voorjaar voor u op een rijtje.

Bomen en planten snoeien

Om uw tuin optimaal voor te bereiden voor de lente, is het belangrijk om bepaalde bomen en planten te snoeien. Zo is maart bijvoorbeeld de beste maand om rozen en hortensia’s te snoeien.

Het gazon klaarmaken voor het voorjaar

Als u een gazon heeft, is het belangrijk ook deze voorjaarsklaar te maken. Gras begint te groeien vanaf ongeveer 5 graden. U doet er goed aan uw gras bij deze temperaturen te maaien en vervolgens te bemesten. De ideale tijd hiervoor is vlak voor een regenbui, dit omdat de mest dan snel de grond in kan trekken.

Onkruid verwijderen

Het zal u niet verbazen, maar in een nette voorjaarstuin hoort geen onkruid. Belangrijk is dus om al het onkruid in uw tuin te verwijderen. Het staat niet alleen netter, maar het verwijderen van onkruid is ook goed voor de rest van uw tuin. Onkruid onttrekt namelijk voedingstoffen uit de bodem, waardoor de planten die u wél in uw tuin wilt hebben minder voeding krijgen. U kunt dit verwijderen het beste gewoon met de hand doen. Vergeet hierbij niet om het onkruid met wortel en al te verwijderen.

Bemesten van de planten

Het bemesten van uw tuin is het hele jaar door belangrijk, maar in het voorjaar verdient het extra aandacht. Dit zorgt ervoor dat de bodem van uw tuin alle voedingstoffen bevat die uw tuin nodig heeft; erg belangrijk om alles mooi te laten bloeien in de lente.

Aanslag op de bestrating verwijderen

Vaak zit er na de winter groene aanslag op de tegels. Het verwijderen hiervan kunt u op verschillende manieren doen. Voor opritten en paden kunt u bijvoorbeeld strooizout gebruiken tegen de groene aanslag. Ook kunt u schoonmaakazijn, groene Biotex, of een hogedrukreiniger gebruiken om de tegels schoon te maken.

Uw tuin voorjaars klaar laten maken door Tuinman Marcus

Geeft u uw tuinonderhoud toch liever uit handen? Tuinman Marcus staat voor u klaar in Leiden en omgeving! Neem vrijblijvend contact met ons op en dan zorgen wij ervoor dat uw tuin netjes en verzorgd het voorjaar doorkomt!

Neem contact op